Ik ging op zoek naar een gezonde broodvariant voor zelf te bakken.
Maar zag tijdens de zoektocht door het bos de bomen niet meer, en neem aan dat dat voor vele van jullie ook geldt. Vandaar dat ik wat opzoekwerk heb gedaan. En ze hebben allemaal voordelen, maar ik ga dan toch voor een spelt-broodje.
Spelt | Volkoren | Rogge | |
Voedingswaarden per 100 g | 337Kcal | 264Kcal | 337Kcal |
Verzadigd vet | 0,4g | 0,9g | 0,2g |
Meervoudig onverzadigd | 1,3g | 1,9g | 0,8g |
Enkelvoudig onverzadigd | 0,4g | 0,8g | 0,2g |
cholesterol | 0mg | 0mg | 0mg |
Natrium | 8mg | 381mg | 2g |
Kalium | 388mg | 230mg | 510mg |
Koolhydraten | 70g | 43g | 76g |
Voedingsvezels | 11g | 7g | 15g |
Suikers | 7g | 6g | 1g |
Eiwitten | 15g | 13g | 10g |
Vit A | 10ug | 0ug | 11ug |
Calcium | 27mg | 103mg | 24mg |
Vit B6 | 0,2mg | 0,3mg | 0,3mg |
Magnesium | 136g | 78mg | 110mg |
Vit C | 0mg | 0,1mg | 0mg |
Ijzer | 4,4mg | 2,5mg | 2,6mg |
Vit B12 | 0ug | 0ug | 0ug |
Ik heb allemaal brood-foto’s gehaald van het world wide web, en zal ze ook in volgorde hierbij plaatsen, dus van spelt, naar volkoren om te eindigen bij rogge .
Alvast bedankt om het hier te lezen, en hopelijk ben je er iets wijzer van geworden.